Vés al contingut

Analitzar les etiquetes de roba, veure el país de procedència i les condicions laborals dels treballadors dels països origen

Expositor
Col·legi Vedruna (Tàrrega)_4t ESO
Professorat i email
Glòria Pastor - gloriapastor@vedrunatarrega.cat
Alumnat
Paula Ariza
Valeria Hernández
Meritxell Pérez
Agustí Pont
Mariona Cabestany
Ares Boix
Edurne Boix.
Temàtica
Medi ambient
STEAM
Nivell educatiu
Secundària en general
Descripció

ODS 12 : Producció i consum responsable

Vam analitzar les etiquetes de les peces de roba dels diferents armaris dels alumnes per veure el país de procedència i les condicions laborals dels treballadors dels països que apareixien.

1.Cada alumne va portar a l'aula 20 etiquetes de les diferents peces de roba dels seus armaris. 2. Vam fer una relació dels països que apareixien en les etiquetes. 3. Vam fer una gràfica per veure els països on més es confeccionava la roba. 4. Vam buscar les condicions laborals dels treballadors dels 5 països on les multinacionals produien més. 5. Vam plasmar en un mural el recorregut que pot fer un texà des de l'inici fins al final de la seva confecció amb el total de km que això representava i la seva contaminació cap al medi ambient. 6. També, vam fer un segon mural on es representaven algunes de les marques que es deslocalitzen cap a països més permissius a l'hora de pagar els impostos i a on les codicions laborals dels treballadors són deplorables. 7. Vam arribar a la conclusió que comprem per impuls: bé perquè el preu és barat o bé perquè ens agrada el model. A més a més, vam adonar-nos que tenim un excès de roba. Per tant, vam veure que l'excès de sobreproducció de les grans empreses és, en part, conseqüència del sobreconsum de tots plegats.